eyes of the world ....

coming up: de eerste foto's >>>


10 days on the road

de voorbereidingen

In 2009 hebben we de reis door Skandinavie voortijdig moeten afbreken...

Nu gaan we voor een tweede keer naar het hoge noorden. Reisdoel wordt dit keer de Noordkaap met nadruk op reis en niet op doel. Omdat 2012 een goed jaar zou worden om het Noorderlicht te zien wordt besloten om in het vroege voorjaar, nml maart, te vertrekkken. Dat betekent dan wel dat de BushMan dit keer zonder zijn trouwe border collie Casper dit mooie land gaat verkennen. En maart is te koud voor de daktent dus deze wordt dit keer ook thuis gelaten. Het zal een reis van 10 dagen worden, dus helaas nog geen tijd voor de twee dagen caches!

Meer Info over de 2009 trip:

 

geocaches

Fun starts at home!

De voorpret is begonnen! Mapsource gebruiken we natuurlijk om de route uit te stippelen. Dit keer niet vanuit Hirtshals de oversteek met boot naar Noorwegen maar via de brug naar Zweden en dan langs de kust door naar het Ijshotel in Finland, dichtbij Moermansk. Vandaar naar de Noordkaap. De planning is om in maart te gaan en we kunnen hiervoor 10 dagen vrij maken. Tot die tijd vermaken we ons prima met het zoeken van mooie plekjes om te bezoeken, en natuurlijk het selecteren van de logo geocaches die we willen gaan doen. In mapsource natuurlijk waypoints aanmaken van alle campings, LPG stations, Fast Food en WiFi points voor gebruik in de Garmin CS62S navigator! De aankomende maanden gaan we eerst de auto aanpassen: een zonnepaneel installeren voor de extra energie, een slaapruimte creëren, en natuurlijk de mooiste caches en beste routes uitzoeken. Bang voor koude voeten hoeft niet want er zijn originele Sorel Caribou's aangeschaft.

Garmin Mapsource GDB bestand met alle waypoints >>>


favoriete links:
reisverslag 2009
Alles over mappen en mapsource


handig:
Webpagina's vertalen
Thermo ondergoed
Meeneemlijst
Koken onder de motorkap
Bankpas blokkeren
Prepay Tolweg


Telefoneren: naar Noorwegen: 00 47
Telefoneren: naar Nederland: 00 31
ANWB Alarmcentrale: 00 31 70 - 314 14 14
Noorse wegenwacht: 81000505


geocaching:
De Caches in een onbewerkt Garmin bestand (25-2-2012)
Mijn route en de caches geselecteerd (Garmin gdb file 25-2-12)
Google Earth Scandinavian Geocaches (Rene Boe)
Statistieken van de BushMan & Dog


2000 geocaches in je Garmin Colorado?

Als geregistreerd lid van Geocaching.com kun je via de 'pocket queries' een GPX bestand downloaden met je favoriete caches. Via het programma GSAK en een bijbehorende macro kunnen deze caches naar je GPS apparaat gestuurd worden, inclusief beschrijving en hints. Stel daarna het zoomniveau van de Custum Poi's in op 3 km. en je ziet tijdens het rijden wanneer je in de buurt komt van een geocache. Voor meer info: Pilotsnipes


Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
aurora trip

Beste reistijd voor Noordkaap

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in
Noord-Noorwegen:

Route optie: vanaf Gøtenborg via de E3 richting
Ørebro of vanaf Malmø de E 4 richting Ørebro
vandaaruit als je tenminste snel wil toch weer de E4 richting Haparanda wat overgaat in de E78
omhoog tot splitsing 958 dan richting Kautokeino recht omhoog Alta richting Noordkaap.Kledingadvies: in lagen


LPG

Plaats de Italië-nippel goed vast in de vulopening.Neem het vulpistool van de haak of uit de pomp.
Druk het handvat naar voren, zodat de lippen van het vulpistool naar binnen staan. Als de lippen niet naar binnengaan, moet u de zekerheidspen naar de andere kant drukken. De pen zit aan de bovenkant van het handvat.
Druk het vulpistool in de vulopening of in de vulnippel en trek het handvat naar u toe. De zekerheidspen moet automatisch in de blokkeerstand glijden. De lippen van het pistool zitten nu vast achter de rand van de vulopening.
Nu kunt u gaan tanken. Druk op de knop van de pomp en houdt deze ingedrukt totdat de LPG-tank van uw auto afslaat = de tank is vol. Mocht deze niet afslaan, houdt dan de drukmeter in de gaten. Onder het tanken staat de naald van de meter constant. Loopt de druk op, dan stijgt de naald. Laat de druk niet teveel toenemen, omdat u anders in de lucht staat te tanken.
Trek de handel weer naar u toe of druk op de knop als u een modern vulpistool gebruikt, zodat de veiligheidspen weer los gaat zitten. Beweeg het handvat LANGZAAM naar voren, zodat het eventuele gas dat in de vulopening of in de Italië-nippel zit de tijd krijgt om LANGZAAM te ontsnappen. Nadat al het overtollige gas is ontsnapt, kunt u de pistool weer aan of in de pomp opbergen.

tekst: Wietze de Vries
Foto Selectie

 • first day
 • etappe 1

  day 2
  etappe 2

  day 3
  etappe 3

 • day 4
 • etappe 4

  day 5
  etappe 5

  day 6
  etappe 6

  day 7
  etappe 7

  day 8
  etappe 8

  day 9

  etappe 9

  day 10
  etappe 10


  Slapen in de auto?

  Inmiddels ook al begonnen met het maken van bedplanken voor een 2- persoonsbed met een lengte van maar liefst 2 mtr! Daarvoor zijn al twee MDF planken aangeschaft en bekleed. Nu nog inschuifbare poten aanbrengen en een compressortje om het luchtbed op te blazen...
  www.kowalski-music.de

  On the road?

  Zolang weggetjes een naam hebben (zelfs gravel-tolwegen met een zelfbedieningsslagboom) zijn ze goed begaanbaar met een auto of camper. Zodra de weg "naamloos" wordt, moet je met een gewone auto opletten of er nog wel mogelijkheden zijn om te keren.

Casper blijft thuis

Helaas gaat CacheDog Casper dit keer niet mee naar het hoge noorden. Dus dit keer geen regeltjes voor het invoeren van

cache dog

honden, waaronder een bloedonderzoek!

penning

*
informatiepakket aanvragen?


klik op de foto's voor een vergroting en op de titels voor externe links...


Het koninkrijk Noorwegen is een van de grootste landen van Europa, met een oppervlakte van 324.219 km2. Het meest zuidelijke punt, Lindernes ligt op ongeveer dezelfde breedtegraad als Aberdeen in Schotland, en de noordoostelijke punt, nabij de Noordkaap, ligt op de breedtegraad 71o11'8" N. De kustlijn, die grenst aan het Skagerrak, de Noordzee, de Noordelijke IJszee en de Barentszzee, is 20.000 km lang. Een groot deel van het land is bewoonbaar dankzij de warme golfstroom. Het land heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners, van wie er 500.000 in de hoofdstad Oslo wonen.De wegenwacht van Noorwegen (NAF) is bereikbaar via noodtelefoons langs de snelwegen of via het landelijke pechnummer: 81000505. Voor gratis hulp moet u wel in het bezit zijn van een automobilisten- hulpverzekering. Het landelijk nummer van de politie, brandweer en de ambulance is 112. U kunt ook de brandweer bellen via 110, de politie via 112 en een ambulance via 113

Een goed basiskamp voor de trip naar de Noordkaap is de meest noordelijke gelegen camping Kirkeporten


koud hè

Deurrubber met siliconenspray inspuiten zodat deze niet vastvriest

Geen handrem gebruiken maar de versnelling in de achteruit zetten

Moeite bij het wegrijden in hose sneeuw? Matten voor de voorbanden leggen


Voor de trip al een keer met sneeuwkettingen werken

Extra dekens in de auto in geval van pech onderweg 

Arctic Roadtrip

the video clips

 

This div will be replaced