Caching Day …

norwaytrip: zaterdag 23 mei 2009


Geocaches

Zaterdag 23 mei staat in het teken van de geocaches. Vers aangekomen in Noorwegen pakken we de route richting Stavanger en Preikestolen. Lekker relaxed rijden en onderweg wat wandelen en caches zoeken...

Meer Info:

 
 
klik op de foto's voor een vergroting
 
De tweede dag zijn we richting Camping Preikestolen gegaan. Die dag gebruikt om lekker relaxed te reizen en onderweg wat geocaches mee te pakken. Zo leer je het land wel kennen!
free camping
De nacht ervoor doorgebracht op een oude parkeerstrook langs een fjord in het binnenland. Prima geslapen in de voor de gelegenheid omgebouwde Dacia Logan..
     
first cache today De zevende cache van een korte rondreis door skandinavie. Wat een grappige naam voor een leuke cache: Barke Bille Boogie. Even gezocht en toen was het bingo. Net als in Denemarken wordt ook in Noorwegen vaak een plastic bakje gebruikt met een plastic zak erom heen. En dus vaak vochtige logboekjes. Maar de plekken zijn oh zo mooi!
     
Even het logboekje invullen en een keychord in de nationale driekleur achterlaten. Daarnaast ook nog een magneet-visitekaartje achterlaten en een stickertje in het logboek plakken. Daarna op weg naar de volgende geocache...
treasure
 
klik op de afbeeldingen voor een vergroting
 
"Flekkefjordbanen" (Flekkefjord railway) is the name of the railway from Sira to Flekkefjord. It is 17 km long and has 13 tunnels. The construction of the railway from Flekkefjord to Egersund started in 1897 and on the first of October 1904 the first train started going. This new railway was then a new part of the older "Jærbanen". From 1944 "Flekkefjordbanen" became a sidetrack of the main railway from Stavanger through Kristiansand to Oslo.
second cache
In 1990 "Flekkefjordbanen" was closed. Today it is only used by turists and local patriots for railway bicycling. You can find information about this on Flekkefjord busstation, that happens to be at about the same place as the old railwaystation. A trip with the railway bicycle is strongly recommended. It is a great experience in beutiful scenery. The geocache is placed at one of the small local stations along this railway.
     
administration
Daarna even tijd voor een uitgebreide picnic en de gelegenheid om de administratie bij te werken. Casper vermaakt zich intussen prima met een paar kinderen die hem steeds het water insturen.
administration
     
third cache
ferry
fourth cache
RoadTreasure E39
De negende cache van een korte rondreis door skandinavie. Heel snel gevonden op een van de oudste bruggen van Noorwegen. Net sterk en groot genoeg voor onze Dacia Logan...!
klik op de foto's voor vergroting
Nan's Favorite
De tiende cache. Heel snel gevonden tussen de schapen op een prachtige locatie. Eigenlijk wilden we doorlopen maar het begon te schemeren dus toch maar op weg naar de camping bij de preekstoel.
ferry
Nog een keer met de ferry een fjord oversteken en dan inchecken bij de camping op zo'n vier kilometer afstand van de preekstoel. De tent is snel opgezet, daarna nog even een electriciteitskabeltje lenen om de accu van de netbook weer op te laden.
dinner
     
camping Tis wel lachen als er campinggasten langs lopen en verwonderd naar de tent boven op het dak van de auto kijken. Ook de Action gaskit tevoorschijn gehaald voor een stevige warme maaltijd. Wat later op de avond nog een biertje en dan vroeg naar bed want morgen wordt een echte 'hiking' dag!
     
 
may 2009 - BushMan_NL