Soundtrack of our lives…

Harmonium: Monique Fauteux Julie Valois

Music for the mind & body

Allerlei info over mijn muzikale helden; de ouwe hippies uit de Flower Power tijd, tot aan hedendaagse Ambient muziek..:

Meer Info:

Now Watching: meer info over de laatste movie >>>>

 
Intro

Volgend concert is in oktober naar De Lantaarn in H' doorn. Gaan we luisteren of Peter Green nog steeds pijltjes naar het hart kan schieten... En daarna al weer een volgend concert: powerhouse band van Warren Haynes: Gov't Mule. Hopenlijk gaat ie helemaal los in lange jam's...?

De passie voor muziek begon met het draaien van mijn broer's plaatjes. Luidkeels meezingend met Simon & Garfunkel's "Bridge over troubled water" want de tekst stond op de LP hoes, ontelbare keren Dave Berry's single " You've got a strange effect on me" draaien! Op zondag was er niet veel op tv; alleen nederland 1 en 2 en een video-recorder moest nog uitgevonden worden dus was er tijd genoeg om voor de pick-up te gaan liggen en de plaatjes grijs te draaien... Daarna met mijn zakgeld zelf plaatjes kopen. Het "Relics" album van Pink Floyd was een van mijn eerste eigen lp's! Het tijdschrift Oor was nog een muziekkrant en er was geen platenzaak meer waarbij ik voorbij kon lopen zonder eerst in de uitverkoop bakken te kijken. Soms werd er zelfs een album gekocht waarvan ik de artiest/groep niet kende maar waarvan de LP-hoes mij erg aansprak. Zo'n album was bv. de drie lp-box "Last days of the Fillmore" met daarop live-opnames van (inmiddels) bekende West Coast bands. Dit album maakte zo'n indruk, zowel qua muziek, als ook boekwerk, hoes, info ed, dat dit de basis voor mijn platencollectie werd. Met als absolute favoriete band The Grateful Dead die tot op dit moment de 'soundtrack of my life' vormt... Een tweede belangrijke aankoop was een obscure duitse dubbel-lp met diverse Krautrock bands waarvan CAN mij in het bijzonder aansprak. Ook stond er een niet-duits nummer op waarvan je hier een video(tje) van kunt bekijken. Dus veel info over The Dead op deze pagina's, plus natuurlijk een overzicht van mijn LP's, CD's, singletjes en meer. De collectie is inmiddels aangegroeid tot zo'n 6000 items met daarnaast nog veel boeken en tijdschriften over rock, jazz en folk. In december, 2005 kwam SPINVIS naar Hedon te Zwolle en daar moest deze ouwe hippie natuurlijk wel naar toe! Foto's van dit concert kun je hier bekijken...


Update sept. 2014
plaatjes te koop ! >>>>Foto Selectie

Klik op een foto voor meer info...

  • grateful dead europe tour
  • fillmore the last days
  • robert wyatt
  • gong live!
  • grateful dead
  • jerry garcia
    uncle sam

All Time Favorites

Echte klassiekers zijn tijdloos...

Grateful Dead tourde in 1990 door Europa en Dutch Deadhead Erik de Bushman bezocht de duitse en engelse concerten:

FIFTEEN MINUTES OF FAME...
Meer dan 20 jaar geleden had VARA DJ Jan Douwe Kroeske een radio- programma "Twee meter de lucht in" waarin luisteraars hun top 4 konden insturen. Mijn lijstje werd destijds gekozen als "VaraPlu Mini LP". De radio- opname is met de player hieronder te beluisteren. (2X op de play knop klikken)

Eerste song is van de originele Fleetwood Mac met Black Magic Woman. Daarna de Waterboys met "A girl called Johnny. De derde song is van de Eurythmics met "Never gonna cry again". Vierde en laatste song is van Gil Scott Heron en Brian Jackson met "Angel Dust".