De Dacia Logan daktent...

Slapen op hoog niveau....Slapen in de auto?


Behalve de bedplanken voor een 2- persoonsbed met een lengte van maar liefst 2 mtr. hebben we ook een daktent met ondertent via Ebay aangeschaft.... Voordeel van zo'n tent is dat het geheel makkelijk op te zetten is en je minder last van vocht en ongedierte hebt. Nadeel is dat wanneer de tent in gebruik is je er natuurlijk niet mee moet gaan rijden!

Meer Info:

 
     
Op Bevrijdingdag 2009 hebben we mooi de gelegenheid om de tent te plaatsen en uit te proberen. Neef Henk JK gevraagd voor de technische ondersteuning en samen zijn we sterk genoeg om de 50 kg zware tent op het dak te plaatsen.


protectie  
De bevestiging van de bouten gebeurt dichtbij de laklaag op het dak. Daarom bij de Action een siliconenenmatje aangeschaft ter voorkoming van krassen. Ook een oude fietsenband aan reepjes geknipt om daarmee de dakrails te beschermen.
klik op het plaatjes voor een vergroting    
De oversteek is zo'n 25 cm. aan beide kanten maar daarmee blijft de tent nog mooi binnen de breedte van de Logan MCV. Met sleutel 13 worden de bouten aangedraaid.  
overlap
   
klik op het plaatje voor een vergroting.
front  
Hiernaast een foto van de voorkant van de daktent. De tent wordt beschermd door een hoes en we hebben ervoor gekozen om hem in de lengterichting te plaatsen.
klik op het plaatje voor een vergroting.    
Dat heeft als voordeel dat de tent direct op de dakrails geplaatst kan worden en er geen extra dakdragers nodig zijn. Daarnaast maak je optimaal gebruik van de ondertent waarbij de achterdeuren van de Logan ook gebruikt kunnen worden.  
back
   
klik op het plaatje voor een vergroting.
klaar!  
Nadeel is wel dat de stroomlijn minder is dan bij plaatsing over de breedte.Aan de voorkant is nog ruimte over voor de bevestiging van extra dakdragers om eventueel de reserveband aan te bevestigen(?)

klik op het plaatje voor een vergroting.

 

De tent uitklappen gaat verbazend eenvoudig. Eerst de hoes verwijderen en daarna de ladder uitschuiven en als hefboom gebruiken. Dan twee stappen achteruit en de tent is klaar voor gebruik!  
klaar!
   
klik op het plaatje voor een vergroting.
klaar!  
Het aanbrengen van de ondertent duurt iets langer maar is ook simpel. De twee delen uit elkaar halen door ze los te zippen en daarna elk deel door de rail van de boventent schuiven. Even de haringen in de grond en klaar is Kees!
klik op het plaatje voor een vergroting.    
Het gewicht tijdens het rijden valt erg mee. De MCV heeft er nauwelijks last van. Al met al een geslaagde test en nu zijn we klaar voor het echte werk.  
klaar!


met dank aan Henk Jansen Klomp