de oversteek …

norwaytrip: vrijdag 22 mei 2009

dag 1

Op Vrijdag 22 mei 2009 zijn we om 24.00 uur in de nacht van Hemelvaartsdag vertrokken richting Hirtshals, Denemarken. Om 11.00 uur 's ochtend's is het inchecken voor de ferry naar Kristiansand en voor die tijd willen we ook nog wat geocaches gevonden hebben...

Meer Info:

 
 
klik op de foto's voor een vergroting
 
Na een lange tijd van voorbereidingen is het dan zover! De teller op nul gezet, een kusje voor Mercedes, hondje in de laadbak en klokslag noon de motor gestart en vertrokken voor een trip 'into the north'
hi tech dacia
Zowel de benzinetank alsook de LPG zijn vol en daarmee kunnen we zonder tanken tot in Noorwegen rijden. Onderweg verschillende Geocaches langs de snelweg geselecteerd.
     
first stop De eerste cache werd niet gevonden omdat het nog niet licht genoeg was. Daarna een paar snelle caches, oppikkertjes, gedaan waardoor er weer vier deense caches konden worden bijgeschreven. De reis verliep zonder problemen en we arriveerden om 10.30 uur op het terrein van de Colorline Ferries.
     
Nog mooi de tijd om een geocache in de haven te vinden en foto's van de binnenvarende SuperSpeed I te maken. Inchecken, inrijden en parkeren op deck 5 verliep ook prima. De zusterboot SS II ligt ook in de haven.
colorline
     
Alles gaat gemoedelijk en de koelvrachtwagens rijden af en aan om de vers gevangen vis af te voeren. De mede-wachtenden voor de boot zijn voor het merendeel duitsers en nederlanders. Veel hebben een visuitrusting bij zich.
harbour
Eenmaal in de boot stormt het merendeel van de reizigers gelijk naar de restauratieve voorzieningen. Casper moet helaas achterblijven in de kofferbak. Ik geef hem nog wat extra drinken en eten en ga daarna zelf de boot verkennen.
     
seagull
De boot ziet er goed uit. Prima voorzieningen en genoeg reddingsboten aan boord. Het schip kiest al snel het ruime sop en dan heeft de zeewind vrij spel. Het weer is prima en uit de wind en in het zonnetje is het er prima vertoeven!
waypoint
     
mirror image
dinner
fjordhouse
 
klik op de foto's voor vergroting
 
deck 5
Op een gegeven moment toch maar naar deck 8 gegaan om mijn diner-kaartje te gelde te maken. Onbeperkt warm en koud buffet! Dat is wel welkom na een lange reis door Duitsland en Denemarken... Na de tweede ronde is het wel genoeg geweest. Even een sinasappelsapje en de administratie nog wat bijwerken op de netbook.
let's  go geocaching
     
rocks Noorwegen binnenkomen was nog niet zo makkelijk. Eerst werden de papieren van de hond streng gecontroleerd, daarna was de auto en zijn inhoud aan de beurt en uiteindelijk volgde er nog een grondige inspectie van de paspoorten. Na zo'n dik twintig minuten werd toch het hek geopend en waren we voor de eerste keer op noorse bodem! In Kristiansand even de tanks volgeooid en daarna begonnen met de trip en gelijk al twee mooie geocaches gevonden. Om 20.00 uur al een mooi plekje bij een fjord gezocht en aldaar de auto omgebouwd tot slaapcabine. Om goed half elf was schotje al vertrokken naar dromenland!
     
may 2009 - BushMan_NL