Zomervakantie 2010!

Dit jaar wordt de vakantiebestemming Bretagne. Dat betekent een terugkeer naar mijn favoriete vakantieland na meer dan 35 jaar. De eerste keer met eigen familie en fam. Meulenbelt gekampeerd op een sjieke camping aan een baai in Port-la-Forêt. Later nog een keer met boezemvrienden Cor de Vaal en Gert Dirkse in de trein naar de Camping a la Plage, waarna tijdens de vakantie Jan Brouwer zich bij het vriendenclubje aansloot. En een derde keer met Bart Anbeek en Peter Veenhof in de Saab 99 naar Kerleven. Prachtige jaren waarin alles kon en mogelijk was...

Résidence Port-la-Forêt

Résidence de Port-la-Forêt is een kleinschalig park in een boeiende omgeving. De afstand naar het zandstrand van Kerleven en baai bedraagt slechts 300 m. Omdat het strand zeer geleidelijk afloopt is het uitstekend geschikt voor de kleintjes. In de gezellige plezierhaven tegenover het park is altijd wat te beleven. Zeewaardige zeilboten meren aan of vertrekken voor een lange, spannende tocht. Tevenszijn hier diverse restaurantjes, kleine winkeltjes en een speeltuintje.

“De Résidence wordt met zorg onderhouden. Het geheel is voorzien van keurige gazons, struiken en bomen. De bebouwing wordt afgewisseld met speelse, zeer ondiepe waterpartijen. De woningen zijn gegroepeerd in afzonderlijke gebouwen op de begane grond met tuintje of de eerste verdieping met balkon. De inrichting is netjes en verzorgd met o.a. KTV.”

De omgeving

Bretagne is het meest eigenzinnige stukje Frankrijk en de zee is er nooit ver weg. De kustlijn is maar liefst 1200 km lang en bestaat uit baaien met brede witte stranden en ruige rotsen. U vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissersbootjes. Robuuste vuurtorens, kastelen en abdijen waar de Keltische mystiek nog voelbaar is.
De stranden van Bretagne horen bij de mooiste van Frankrijk. Ze zijn breed, langgerekt en stralend wit. Vaak liggen de stranden aan een baai met aan de uiteinden imposante rotspartijen.
Het binnenland van Bretagne herbergt een goed bewaard geheim. Omdat Bretagne aan drie kanten door zee is omringd, wordt de natuur in het binnenland vaak vergeten. Terwijl het verrassend ruig en geheimzinnig aandoet. Hier zijn veel Keltische legendes ontstaan! De mooiste delen zijn beschermde natuurgebieden; eeuwenoude bossen, heidevelden en moerassen.

Lees meer (engels)…

Geocaching in Frankrijk (nog invullen)


geocaching
Consultez le site Geocaching en France