De Dacia Logan MCV kampeerauto …

Dacia Logan aanpassen...


Na het plaatsen van een armsteun tussen de twee voorstoelen is het vastklikken van de autogordel een stuk lastiger geworden. Dus tijd om een autogordel-verlenger te zoeken. Op de site van Ger staat een hele mooie maar is moeilijk te bestellen en prijzig. Op Ebay is een extender te koop maar deze is maar liefst 33 cm. lang.

Slapen in de auto?


Inmiddels ook al begonnen met het maken van bedplanken voor een 2- persoonsbed met een lengte van maar liefst 2 mtr! Daarvoor zijn al twee MDF planken aangeschaft en bekleed. Nu nog inschuifbare poten aanbrengen en een compressortje om het luchtbed op te blazen...

Meer Info:

 
     
Uiteindelijk na lang zoeken bij Schroth (bestelnr. 01003) een verlenger gezien die niet te duur en niet te lang is. Dus gelijk maar twee besteld! De eerste extender voor de bestuurdersstoel is heel snel gemonteerd (zie onder). De tweede zal meer tijd nodig hebben omdat deze op een andere manier bevestigd is. Hiervoor zullen eerst de vier bouten van de stoel losgedraaid moeten worden om bij de bout van de autogordel te kunnen komen.
klik op het plaatjes voor een vergroting

lastig  
In de oude situatie zit de gordelhouder verzonken tussen de voorstoel en de armsteun. De riem wordt eigenlijk op gevoel vastgeklikt
Daarom bij de Schrothshop deze verlenger gekocht. De gaten zijn op maat, er zit een rubber om het stukje gordel en het geheel wordt met een bout en moer geleverd.  
verlenger
   
klik op het plaatje voor een vergroting.
origineel en verlenger  
Hiernaast een foto van de verlenger met de originele gordelhouder.
klik op het plaatje voor een vergroting.    
Bij de bestuurdersstoel is de klus snel geklaard. Eerst met een Torx schroevedaaier de beschermkap demonteren waarna de bout van de gordelhouder kan worden losgedraaid.  
eenvoudig
   
klik op het plaatje voor een vergroting.
klaar!  
Daarna de verlenger vastzetten en de originele gordelhouder aan de verlenger vastdraaien. Kwartiertje werk!

 

 

met dank aan dacialoganmcv site.